IT historie
Det er mange historiske begivenheter som har vært essensielle for at datamaskinen, og videre teknologien, ble utviklet. Klokker, vekter og termometre har vært med på å legge grunnlaget for den mer kompliserte måten å hente informasjon på som vi har i dag.
Frem til midten av 1900-tallet hadde mennesket sakte, men sikkert jobbet mot mer avanserte former for å hente informasjon. Grunnlaget for dette var lagt allerede på midten av 1800-tallet hvor George Boole utviklet boolsk algebra som skulle hjelpe med å utvikle elektroniske datamaskiner som var i stand til å utføre grunnleggende matematiske operasjoner.
I 1944, under andre verdenskrig, jobbet Storbritannia for å finne en måte å knekke de tyske kodemaskinene, Enigma og Lorenz SZ 40/42. Dette førte til utviklingen av en maskin som gjorde at britene kunne lese 39 000 tyske kodede meldinger i måneden. Æren for denne oppfinnelsen er tildelt Alan Turing. I senere tid har historikere kommet frem til at å knekke Enigma førte til at krigen ble mer enn to år kortere, og det reddet også over 14 millioner liv. I 2014 ble det laget en film om Alan Turing og Enigma kalt, The Imitaion Game.
I 1943 begynte amerikanerne arbeidet med å utvikle ENIAC (Electronic Numerical Integrator and Calculator). Hensikten med dette prosjektet var å lage en maskin som kunne regne ballistiske tabeller til fordel for det amerikanske forsvaret. ENIAC var ikke ferdig før i 1946, og var sentral i utviklingen av hydrogenboben.