you_are_the_change

Hilsen fra skaper

... men først

Jeg laget denne nettsiden for å presentere faget Informasjon Teknologi ved å vise noen eksempler på hva man kan bruke det (i dette tilfellet HTML og CSS) til.

Nettsiden som jeg designet er hovedsakelig basert på tre design. Ett design for forsiden, ett for hver av menyene "om IT", "IT vg2", "IT vg3" og "om oss", og sist, men ikke minst ett design for sidene hvor det står mer utfyllende tekst om hvert tema.

Det er nok enkelte av sidene på denne nettsiden som kunne hatt mer innhold, og spesielt sidene under "it vg3". Grunnen til at det ikke er så mye innhold koblet til den kategorien er at jeg ved det tidspunktet denne nettsiden ble laget kun gikk i vg2. Altså hadde jeg IT1 og følte derfor at jeg ikke hadde nok kompetanse til å si stort om hva faget IT2 omhandler.

ideas_into_reality

Til deg

Informasjonsteknologi er et ekstremt vidt fag, og det er utrolig mange veier innen faget. Det byr på uendelig muligheter og det er egentlig bare fantasien som kan setter grenser på hva man kan oppnå med den. Det å lage nettsider er bare toppen av isfjellet, og det er langt fra det eneste innen faget. Men til tross for at å skape nettsider ikke nødvendigvis er for deg, mener jeg at det er en god introduksjon til hvordan skrive kode ved at det lærer en om grunnleggende prinsipper rundt oppbygning av språket.

Personlig vil jeg også si at jeg har fått kjenne på hvordan det er å jobbe med "koding". Til tross for at HTML og CSS ikke er koding på lik linje med C# eller Java, må man forsatt jobbe på det ved å prøve og feile, og klø seg i hodet for å finne ut hvordan man skal løse problemet, og det gir en slags "eureka"-følelse når man endelig knekker koden.

Jeg håper denne nettsiden har gitt deg et godt bildet på hva man kan oppnå med IT. Faget er så omfattende og så vidt at det rett og slett er umulig å dekke alt, på en nettside eller på et år, men jeg håper at jeg har klart å gi deg et inntrykk av det hele og kanskje klart å inspirere deg til å velge faget?